Mobiele website

project posted:

Ook in het zakelijk verkeer worden sites steeds vaker geraadpleegd op de smartphone. Wij zorgen voor goed leesbare mobile websites, ook op de telefoon.

Het doel van de 2 belangrijkste types:

  1. verlengde van een gewone website. Bedoeld voor de consument zodat zij ook onderweg dingen kan opzoeken (doel van de website is dus even snel iets opzoeken).
  2. just-in-time informatie toereiken. Denk bijvoorbeeld aan de toepassing QR-code dat door dat te scannen direct op verschillende manieren contact kan worden gezocht.

Het verschil is technisch niet heel groot maar hoe het gebruikt wordt wel. Een computer heeft een beeldscherm van ongeveer 35 bij 25 cm. Daarnaast is de muis waarmee je de computer bestuurd 0,25 cm. Een smartohone heeft een beeldscherm van ongeveer 6 bij 8 cm. Daarnaast is de vingertop waarmee je de smarphone bestuurd 1 bij 1 cm. Alsof dit verschil ook nog niet groot genoeg is, heeft de computer een liggend beeldscherm en een mobiel een staand beeldscherm.

Deze verschillen maken het besturen van een normale website op een smartphone erg moeilijk. Hiervoor is een oplossing gevonden; een mobiele website.

Wilt u zien hoe uw website er uit ziet op een mobiel apparaat? Check het hier!

Hoe werkt zo’n mobiele website?

Het systeem ziet dat jij met een mobiel device (smartphone of tablet) de website bezoekt en stuurt je niet door naar de normale home page maar naar de home page van de mobiele website (je behoud dus je eigen url). Op de mobiele site staat de belangrijkste informatie van je normale site. Dus bijvoorbeeld wie je bent, je logo en een aantal links zodat men contact met je op kan nemen.

Hierboven wordt de standaard mobiele website beschreven. Grote aanbieders zoals Batavus hebben echter al ingewikkelde mobiele websites waar je niet alleen standaard informatie kan vinden maar ook het hele assortiment aan fietsen en de desbetreffende dealer.

 

 

Werking in combinate met een QR-code

Achter een QR-code kunnen enkele elementen achter ‘gehangen’ worden. Bijvoorbeeld een afbeelding, een google maps locatie, een web url of een vcard. Maar wat nou als je al deze elementen achter de QR-code wilt hebben? Dan is een eenvoudige mobiele website de oplossing. Net zoals de oude Groenewoud landingspagina ontstaat er 1 pagina met verschillende linkjes die ieder hun eigen bestemming hebben. Als de QR-code fraai is vormgegeven (met kleuren en logo) en deze wordt gescand, zal de klant op deze mobiele landingspagina komen en vervolgens eenvoudig mobiel verder surfen. Door de QR-code te combineren met een landingspagina heeft u dubbel resultaat.

 кредитная карта от банка восточный экспресстуры в африку сафарипл¤жный отдых в мае 2015танзани¤ килиманджаро маршрут мачамесрочно нужны деньги в долг в гомелепродвижения бренда через интернет 5 способовсайт посуды спбдизайнерские товары для дома интернет магазинonline translation servicesкухонная посуда интернет магазиноптимизация структуры сайтачем защитить деревянный дом

Related Projects